tiistai 14. elokuuta 2012

Pennun tuoksua

Hei taas pitkästä aikaa. Minua on patestettu blogia päivittämään jo muutamalta taholta muttakun on saamaton niin on saamaton. Ja onko elämäni edes kiireistä, eipä kovin mutta silti tuntuu että en saa mitään aikaan. Huoh. No josko se tästä, yritys on ainakin kova.
Huvimajamme on sen verran pieni ettei siellä voi sen kummemmin kahvitella tms. Siitä tulikin koirien maja, koira-aitaus rajoittuu sopivasti huvimajan "suulle".
Näyttelyrintamalla on ollut tavattoman hiljaista, mutta sen tiesinkin jo viimevuonna ettei tänävuonna niin ahkeraan kehissä rampata, ihan joka viikonloppu ei tämä emäntä raaski jättää isäntää ja tyttöä kotiin keskenään vaikka heillä aina hyvin meneekin ja isäntä huolehtii tytöstä oikein mielellään.  Neitokainen on kehittynyt muutenkin hurjasti ja hänelle yhtä suurta hupia on koirat - yksi päivä  Sara istui viistosti neidin edessä ja voi hirmuinen mikä räkätys vaikka Sara tosiaan ei muuta tehnyt kuin käännellyt päätään. Ainakin vielä koirat pitävät neitokaisesta, saa nähdä mitä se sitten on kun pimatsu lähtee enempi liikkeelle. Olenkin kiitellyt siinäkin asiassa koirieni pientä kokoa, jos lapsi ihan riiviöksi ryhtyy pääsevät haukkuvaukut vaikka sohvan alle karkuun. Noh, aika näyttää.
Duudson Hki kesänäyttely 11.8 ERI JUK2
© Titta Lähdesmäki
Ollaan me jokatapauksessa kehissäkin käyty, en ala jokaista erittelemään mutta mukavia arvosteluja on tullut ja Duudsonkin on päässyt vierailemaan kerran siellä paras uros kehässäkin. Sara oli viikonloppuna Raisiossa hieman erikoisemmalla tuomarilla (viskeli valiokoirillekin hylkyjä, pienintäkään hammasvirhettä ei koiralla saanut esimerkiksi olla) paras narttu kolmonen! Vara-serti tuli kotiin tuomisiksi siltä reissulta siis. Mamman hienon hieno muori! Ninni on alkanut esittämään Saraakin, neitokaisen esiintymiseen on tullut siitä lisää potkua ja muori on tullut ihan villiksi! Luulen että Saralla on vaihdevuodet, se on nykyään ihan hurja! Vauhtia riittää kun se kämppää ympäri viilettää milloin minkäkin hepulikohtauksen saattelemana!
Duudson Hki kesänäyttely 11.8 ERI JUK2
© Titta Lähdesmäki
Mutta niihin otsikon viittaamiin sanoihin eli Pennun tuoksuun. Sitä meillä on täällä nyt oikein kunnolla! Säde sai pienokaisensa 24.7. Kolme hyvän kokoista urosta - ensikerralla toivon pelkkiä poikia niin ehkä saan sen nartunkin sieltä! Silmät ovat olleet näillä jo kivan aikaa auki ja luultavasti piakkoin alkaa ympäröivä maailmakin kiinnostamaan, karvanlaaduista en sano vielä juuta enkä jaata mutta tällähetkellä näyttää että seassa on niin pitkäkarvaista kuin lyhytkarvaista yksilöä. Nämä ovat siis meidän Duudsonin ensimmäinen pentue ja omaan silmään oikein kivan oloisia yksilöitä.
Säteen toukat 2vrk iässä. Niinkuin näkyy, eivät olleet mitään minejä syntyessään
Sitten asia josta ei ole ollut vielä "puhetta" on se, että Nami on tullut myös laumamme vakituiseksi jäseneksi. Nami namunen oli juoksussa tullessaan ja astutin sen Duudsonilla myöskin. Laskettu olisi 19.8 eli tulevana sunnuntaina, mutta Namuli päätti valtaisan vatsansa kanssa pentujen syntymäpäiväksi eilisen. Maailmaan syntyi täytenä yllärinä, ilman pienintäkään merkkiä ensin narttu ja hänen jälkeen neljä urosta. Onneksi olin siirtänyt neidon edeltävänä päivänä pentuaitaukseen erilleen muista! Kaikki viisi ovat hyvän kokoisia hieman alhaisiin vuorokausiinsa nähden ja ainakin nyt näyttää hyvältä, kaikkien painot ovat nousussa ja emo hoitaa pieniään erinomaisesti.
Namin pesue eilen illalla, pahoittelen kännykkälaatua
On uskomattoman hienoa seurata kahden erinomaisen emokoiran pentujen hoitoa yhtä-aikaisesti. Molemmat ovat todella hyviä emoja, hyvät nisät ja maitoa tulee, pesevät pentujaan ahkeraan tahtiin yms. Siltikin molemmat ovat niin erilaisia ja hoitavat pentujaan kuitenkin eritavoin. En voi olla kuin ylpeä suojateistani. Ja niinkuin ihmisvauvojenkin kohdalla, se oma tuntuu niin pieneltä kunnes näkee vastasyntyneen ja voi että, pidin Säteen vauvoja kovin pieninä edelleen, mutta nyt ne ovat ihan valtavia! Säteen pentujen myötä myös unelmani kasvattamisesta kävi toteen, ne ovat nimittäin ensimmäinen omapentue! Hurjaa, mutta silti niin ihanaa!

Säteen vauvat + 1viikko
Säteen vauvat + 1viikko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti